пʼятницю, 30 січня 2015 р.

МАЙБУТНЄ ЗА НАМИ

  Ідеї єдності та соборності, як і свободи та незалежності, лежать в основі державницької ідеології будь-якого народу. Український народ не є винятком у цьому відношенні, хоча дехто й тепер бажає бачити його бездержавним, роз’єднаним і розірваним на частини.
Сьогодні Україна проходить низку надзвичайно важких випробувань. Анексія Криму, війна на Сході країни, інформаційна війна – це далеко неповний перелік тих трагічних подій та втрат, які зазнає наша держава на даному етапі. Найголовніше завдання – збереження незалежності та суверенітету, а це можливо тільки за умови забезпечення територіальної цілісності України.
28 січня 2015 р. відбулося засідання членів шкільного євроклубу «Junior Stars» у форматі «круглого столу» на тему:«Територіальна цілісність, як основна умова існування незалежної Української держави». У засіданні взяли участь учні Підгайцівського НВК, а також педагоги закладу: заступник директора з виховної роботи Денисюк Ю.О., заступник директора з науково-методичної роботи Ющук В.Л., вчитель історії та правознавства Марков В.М. В рамках співпраці з СНУ ім. Лесі Українки захід відвідали викладачі університету: кандидат політичних наук, доцент кафедри країнознавства і міжнародних відносин факультету міжнародних відносин СНУ ім. Лесі Українки Вознюк Є. В., кандидат географічних наук, координатор Інформаційного центру Європейського Союзу при СНУ ім. Лесі Українки Бояр А.О.
Під час засідання учасники «круглого столу» виступили з інформаційними повідомленнями, які супроводжувались презентаціями:
Потенційні загрози регіонального сепаратизму в Україні (Степенюк Ю.О.)
«Кримське питання» в україно-російських відносинах (Дроздюк К.В.)
Ядерний статус України. «За» чи «Проти»? (Грипа М.А.)
Реакція світової спільноти на порушення територіальної цілісності в Україні: Мало дієві санкції чи реальна допомога? (Скорбатюк В.В.)
Україна – головна захисниця Європи (Остапюк К.П.)
Захист державних кордонів: зарубіжний досвід (Оліферчук П.І.)
Україна - об’єкт інформаційної війни (Ковальчук Т.О.)
Під час обговорення, учасники засідання висловлювали свої думки, щодо проблем, які постали сьогодні перед нашою державою. Кожен мав своє бачення вирішення складних питань, але усі зійшлися на думці, що тільки в єдиній, неподільній, суверенній державі вони бачать своє майбутнє і готові зробити все від них залежне для захисту своєї Батьківщини.. 

Немає коментарів:

Дописати коментар